Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Odpalanie gry resetowanie kompa

Kakan16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ; )

Gdy Włączam metin2.pl patchuje mi się klikam uruchom nagle jest ścięcie jakieś 3-5 sekundowe po chwili resetuje się komputer i pojawia się niebieski ekran help ? tak się dzieje tylko z pl-em wszystkimi globalnymi i sants row coś takiego :D

Np z privami tak mi się nie dzieję robiłem formata itp żadnego efektu pomocy

Mam windows 7/64bitowy system.

Nvidia 550Gtx karta graficzna

Procesorr 4100quad amd Procek

8gb ramu ilość pamięci wirtualnej tak zwanej Ram

To by było na tyle z parametrów dziękuje pozdrawiam myślę że pomożecie

^ ^

Opublikowano

Karta grafiki pada, niebieski ekran to oznaka, że karta grafiki albo źle chodzi, albo ma za mało zasilania: albo karta grafiki, albo zasilacz - padł/a.

Opublikowano

@Up

Karta Srarta :x, dziwne że mnie uczyli jak pada zasilacz to nie odpala się komputer i leci z niego dymek(zasilacza) no ale mniejsza,co do "zjarania" karty grafiki podobnie do zasilacza tylko że obrazu nie ma

@Topic

SP3 :)

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=24

Co do niebieskiego ekranu to BlueScren :)

sygna.png

Opublikowano

@Up To ciekawe, ale kiedy mi pokazywał się Blue Screen to w serwisie powiedzieli, że przez zasilacz padła karta grafiki ;)

Karta nie miała wystarczająco dużo zasilania od zasilacza ;) Jedna z kostek była spalona, więc tylko część zasilania docierała do karty ;) Tak mi powiedzieli w serwisie :) Po wymianie zasilacza wszystko działało poprawnie :) Więc taką ewentualność przypuściłem, więc to napisałem :)

Opublikowano

Ale przed formatem było identycznie dlatego zrobiłem formata i jest to samo !!!!!!!! TO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z FORMATEM ;/

Opublikowano

Proszę nie spamcie nie nabiajcie posów już pisałem że mam 7 .. . i 64 bitową jak mam przeinstalować jak format był itp to nie zadziałalo czegoś innego potrzebuje . .

Opublikowano

hmm.. Sterowniki od karty graficznej przeinstaluj , nie wiem może anty virus ? cos w tylu Comodo ? A dokładnie co wyskakuje Blue Screen czy cos innego ?

sygna.png

Opublikowano

Sterownik od karty graficznej najnowszy wcześniej all działało nawet jeszcze przed formatem itp kurde co jest naprawdę się nie znam . .antyviruas jeszcze nie instalowałem Czasmi wyskoczy niebieski ekran i coś się ładuje na dole disk cos pisze i to trwa 5 sekund i na dole po lewej do 100% i sie resetuje i włącza patrzałem nawet temperatury kompa 37c ;/ bo to sie scina nagle i zawsze tak sie dzieje tylko na tych grach komp dobry ma dopiero 0.5 roku pomóżcie a nie spamcie ;/ PLS

Opublikowano

Nvidia GeForce GTX 550TI

Procek

Amd Fx 4100 Quad Procesor 4 rdzeniowy

8GB Ramu

Dysk 750GB

Masz taką samą karte graficzną jak ja.

Sprawdź stery i podaj jaki masz zasilacz, bo być może to wina zasilacza.

(musisz otworzyć komputer i sprawdzić)

Opublikowano

Zasilacz to :

Firmy : Logic

230V 5A 50Hz

V uoptup

2.3 V 5V 12V1 12V2 -12V 5VSB

22 20 16 14 0.8 2.5

Max

170W / 360W

9.6 12.5

520W

Taki jest zasilacz czyli 520W <3

Opublikowano

Enty temat z tą samą sytuacją... i kolejny raz wielcy znawcy strzelają i wyjeżdżają z winą karty graficznej, procka itd... nie słuchaj tych "znawców" i nabijaczy postów.

Problem jaki występuje u ciebie wystąpił już u wielu graczy i nie jest on spowodowany wadą komputera, łącza internetowego czy innych wymysłów podawanych przez typowych spamerów tylko winą jest któraś aktualizacja wprowadzona przez gf która kraszuje system przy uruchamianiu gry, nie wiem czy w innych przypadkach zostało to wyjaśnione, ale takich samych widziałem kilka dokładnie takich samych jak ty opisujesz. Spróbuj pruszyc ten temat na forum metin2.

btw.

Karta grafiki pada, niebieski ekran to oznaka, że karta grafiki albo źle chodzi, albo ma za mało zasilania: albo karta grafiki, albo zasilacz - padł/a.

Jaką masz karte graficzną?

Pomyślcie zanim zaczniecie wypisywać bzdury, albo chociaż poczytajcie ze zrozumieniem... napisał,że inne gry działają normalnie, więc jak możecie pisać, że to wina karty graficznej, albo o nią pytać skoro odrazu widać, że nie ma nic wspólnego z tym.............
beztytuuacf.png

Opublikowano

Zrób formata i zainstaluj innego windowsa np 7 :)

@edit mozliwe ze instalujesz tego samego windowsa i ktoory ma jakis blad w sobie .

38235558382883831329114.jpg
Opublikowano

xD Jak zobaczyłem, że bluscreen jest winą GameForge, bo dali trefną aktualizację, to padłem. ;-) Nikt z Nas, ale to nikt nie stwierdzi dlaczego tak się dzieje bez obejrzenia błędu, który jest podany całkiem na dole, kiedy wyskakuje 'niebieskie ekran.' Sprawdź ten poradnik:

http://www.hotfix.pl/bluescreen-bsod-szukanie-przyczyny-powstawania-czytanie-plikow-dmp-a17.htm

I zapamiętaj, MPC to forum 'specjalistów', którzy znają się na rzeczach psychologicznych, po meteoryty.

Opublikowano

miałem taki sam problem tylko że bez blue screena

działało mi tylko wtedy, kiedy uruchamiałem mt2 poprzez kamermoda albo przez obejscie (do notatnika wpisz start metin2.bin albo metin2client.bin zapisz w formacie .bat i włącz)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...